No

​Az Eurostattal és a tagállami statisztikai intézetekkel való együttműködés lehetőségeit vizsgáló munkacsoport 2011 októberében alakult, és a dán és holland legfőbb ellenőrző intézmény társelnöklete alatt működött. A munkacsoport fő célja az volt, hogy feltérképezze azokat a területeket, ahol a legfőbb ellenőrző intézmények, az Eurostat és a tagállami statisztikai intézetek együtt tudnak működni, és hogy konkrét ügyekben tanácsot adjon. A munkacsoport egyik feladata volt, hogy kidolgozzon egy kérdőívet, amellyel információk kaphatók a legfőbb ellenőrző intézmények és a tagállami statisztikai intézetek közötti kapcsolat jelenlegi helyzetéről, egy másik pedig az, hogy a lehetséges együttműködésről szóló véleménycsere céljából felvegye a kapcsolatot a tagállami statisztikai intézetekkel. 2012. júniusi koppenhágai ülésén a munkacsoport – az Eurostat és a dán statisztikai intézet képviselőinek részvételével – megvitatta a kérdőív eredményeit, valamint a jogi követelményeket és az együttműködés lehetséges módjait. A munkacsoport a Kapcsolattartó Bizottság 2012-es ülésén beszámolt munkája eredményéről. A háttérjelentéssel, valamint a legfőbb ellenőrző intézmények és az Eurostat, illetve a tagállami statisztikai intézetek közötti együttműködésről szóló határozattal (CC-R-2012-2) a munkacsoport lezárta tevékenységét.

További információk:

Nanna Henning (társelnök), Dán Számvevőszék (nh@rigrevisionen.dk)

Jacek Mazur, Lengyel Számvevőszék (Jacek.Mazur@nik.gov.pl)

Kapcsolódó jelentések:

  • Background report to the Resolution of the Contact Committee Task Force to explore the possibilities for cooperation with Eurostat and National Statistical Institutions

    In October 2011, the Contact Committee of the Heads of EU SAIs set up a Task Force to explore the possibilities for cooperation with Eurostat and National Statistical Institutions (NSIs). The Task Force was established on the basis of the Contact Committee’s efforts to ensure efficient public auditing in response to the financial and economic crisis and highlighting the importance of reliable and timely information (including statistics) on the use of public funds. The Contact Committee asked the Task Force to report on the results of its work at the next CC meeting in 2012 (CC-R-2011-06)
    Mindent bezár/kibont kizárólag a látó felhasználók számára (a szöveg már elérhető képernyőolvasó-szoftverre)