Special report|20d56233-5179-449f-93ac-6c9e8f3787cb
-->

did

Særberetning nr. 22/2017: Valgobservationsmissioner - der er gjort en indsats for at følge op på anbefalingerne, men der er behov for bedre overvågning

Danish icpdf.png 1 MB
13-12-2017

EU observerer valg overalt i verden med det formål at fremme demokrati, menneskerettigheder og retssikkerhed. Ca. to måneder efter valgdagen fremsætter valgobservationsmissionerne anbefalinger til værtslandet om forbedring af valgsystemet. Vi vurderede støtten til implementeringen af sådanne anbefalinger i fire lande: Ghana, Jordan, Nigeria og Sri Lanka.

Vi konstaterede, at Tjenesten for EU’s Optræden Udadtil og Europa- Kommissionen havde gjort en rimelig indsats for at støtte implementeringen af anbefalingerne med de værktøjer, de havde til rådighed. Ikke desto mindre er der behov for mere samarbejde på stedet, og der kunne foretages hyppigere udsendelse af opfølgningsmissioner. Endelig er der hverken en central oversigt over anbefalingerne eller en systematisk vurdering af status for implementeringen af dem. Revisionsretten fremsætter en række anbefalinger med henblik på yderligere forbedring af disse aspekter.