Special report|20d56233-5179-449f-93ac-6c9e8f3787cb
-->

did

Különjelentés 10/2020: Uniós közlekedési infrastruktúrák: nagyobb fokozatba kell kapcsolni a megaprojektek megvalósítását, hogy időben felléphessenek a hálózati hatások

Hungarian icpdf.png 5 MB
16. 06. 2020

Ellenőrzésünk arra irányult, hogy a Bizottság hogyan irányít nyolc, határokon átnyúló, tizenhárom tagállamra kiterjedő megaprojektet. Mindegyik esetében olyan fontos összeköttetésről van szó, amelynek létrejöttével a nemzeti hálózatok hiánytalan európai közlekedési folyosókká kapcsolódhatnak össze. A kiválasztott kiemelt közlekedési infrastruktúrák becsült összköltsége 54 milliárd euró volt, amelyből az Unió eddig 3,4 milliárd eurót fizetett.

Megállapításunk szerint nem valószínű, hogy a törzshálózat 2030-ra működőképes lesz, pedig 2013-ban még ezt tervezték. A megaprojektek építésében és üzembe helyezésében bekövetkezett késések a kilenc TEN-T folyosó közül ötnél veszélyeztetik az eredményes működést. Találtunk példákat tervezési hiányosságokra és nem hatékony végrehajtásra. A teljes hálózat időben történő kiépítését a Bizottság hiányosságokkal és nem elég közelről felügyeli, de van egy eszköze, amelyre alapozva azért mégis javítható lehet a teljesítmény.

A gondos pénzgazdálkodás javítása érdekében több ajánlást fogalmazunk meg e több milliárd eurós infrastrukturális beruházások hosszú távú tervezésének, irányításának és felügyeletének támogatására.

A Számvevőszék különjelentése az EUMSZ 287. cikke (4) bekezdésének második albekezdése alapján.

 

 

Podcasts:

Rail Baltica (EN)

Lyon–Torino (EN)

Brenner-bázisalagút (EN)

A Fehmarnbelt-szoroson áthaladó állandó összeköttetés (EN)

Y vasca és összeköttetése Franciaországgal az atlanti folyosón (EN)

Szajna–Észak-Európa csatorna (a Szajna–Schelde összeköttetés egyik fő része) (EN)

A1-es autópálya (EN)

E59-es vasútvonal (EN)