-->

Kultúra és oktatás

 

Az oktatásba történő beruházás kulcsfontosságú a munkatermelékenység javítása, a szakmai fejlődés és a gazdasági növekedés szempontjából. Ezt szem előtt tartva az Európai Szociális Alap közel 34 milliárd euróval járult hozzá 2014 és 2020 között az oktatási intézkedések támogatásához. Az oktatás számos, a foglalkoztatás és a szociálpolitika területén készített jelentésünk visszatérő témája volt.

Uniós számvevőkként előre is kell tekintenünk, hogy az Unió előtt álló legfontosabb jövőbeni kihívások megoldásában is segíthessünk. Arra számítunk, hogy több olyan tendencia is megjelenik majd, amelyek átalakítják az oktatás jelenlegi formáját. A digitális jártasság az eddigieknél is fontosabb lesz, ezért az oktatási ágazatnak át kell gondolnia a tanterveit. Már jelenleg is problémát jelent, hogy az idősebb generációk nem feltétlenül rendelkeznek megfelelő technikai készségekkel, és a helyzetet tovább súlyosbíthatja, ha az oktatási rendszer nem reagál megfelelően a modern társadalom változó igényeire.

Mindezeket a tényezőket ellenőrzési feladataink kiválasztásakor és a jövőre vonatkozó ajánlásaink megfogalmazásakor továbbra is szem előtt fogjuk tartani.