-->

Költségvetések

A BUDG bizottság fő feladata a hosszú távú uniós kiadásokat meghatározó többéves pénzügyi kerethez (TPK) kapcsolódik. Az egymást követő többéves pénzügyi keretek közötti átmenet kezelése nagyon fontos a gondos uniós pénzgazdálkodás szempontjából. Következetesen szorgalmazzuk, hogy a 2021–2027-es időszakban nagyobb hangsúly helyeződjön a hozzáadott értékre, a nagyobb rugalmasságra és átláthatóságra, valamint az elszámoltathatóság javítására.

Uniós számvevőkként előre is kell tekintenünk, hogy az Unió előtt álló legfontosabb jövőbeni kihívások megoldásában is segíthessünk. Az elmúlt évtizedben az uniós költségvetés alternatív eszközök, például pénzügyi eszközök, köz-magán társulások és költségvetés-támogatás révén is nyújtott pénzügyi támogatást. Folytatjuk annak értékelését, hogy ezek az eszközök, illetve az egyéb új uniós szakpolitika-végrehajtási módszerek megfelelnek-e a célnak és biztosítják-e a korlátozott uniós források hatékony és eredményes felhasználását. Emellett alaposan megvizsgáljuk majd az uniós költségvetés finanszírozásának felülvizsgálatára, illetve a 2021–2027-es programozási időszak során a források átcsoportosítására irányuló esetleges javaslatokat.

Mindezeket a tényezőket ellenőrzési feladataink kiválasztásakor és a jövőre vonatkozó ajánlásaink megfogalmazásakor továbbra is szem előtt fogjuk tartani.