-->

Constitutionele zaken

De bezigheden van AFCO met betrekking tot de institutionele aspecten van het Europese integratieproces en onze eigen werkzaamheden met betrekking tot het financieel bestuur van de EU kunnen als aanvullend worden beschouwd.

Als de controleurs van de EU kijken we ook vooruit om de belangrijkste uitdagingen waarmee de EU in de toekomst zal worden geconfronteerd te helpen aanpakken. Door de toegenomen transparantie van de prestaties van de overheid, die mogelijk wordt gemaakt door de verspreiding van online media, in combinatie met de innovatie en het feit dat mensen meer waar voor hun geld krijgen op andere gebieden van hun leven, worden steeds hogere verwachtingen van openbare diensten gewekt. De stijgende verwachting van openheid van regeringen en de EU is met name een grote uitdaging gezien de vermeende afstand tussen de instellingen en de burgers.

Wij zullen rekening houden met al deze factoren bij het selecteren van onze controletaken en het formuleren van aanbevelingen voor de toekomst.