Annual Activity Report|a07accdb-a7d9-447c-82f7-38cdf0a9eeb2
-->
Activitățile Curții în 2020 - Raportul anual de activitate al Curții de Conturi Europene

Romanian icpdf.png 6 MB
06.05.2021

2020 nu a fost un an ca oricare altul, deoarece a fost marcat de momente deosebit de dificile și uneori destabilizatoare, dar niciunul dintre acestea nu s-a dovedit a fi total insurmontabil. Curtea de Conturi Europeană a făcut față foarte bine tuturor provocărilor, astfel cum se arată în raportul său de activitate publicat astăzi.

Criza provocată de pandemia de COVID-19 de la începutul anului 2020 nu a împiedicat Curtea să își desfășoare auditurile performanței și auditurile de conformitate privind acțiunile UE. Continuitatea activității a fost menținută pe tot parcursul anului. Curtea a continuat să furnizeze cetățenilor UE, precum și factorilor de decizie de la nivelul UE, evaluări independente cu privire la aspecte-cheie, care au pus în evidență ce anume a funcționat bine și au atras atenția asupra a ce anume nu a funcționat.

Și pentru noi, în calitate de auditori ai UE, există o perioadă de «dinainte» și una de «după» criza provocată de pandemia de COVID-19. Anul 2020 a adus schimbări în ceea ce privește modul de lucru al instituției. 2020 a fost, de asemenea, un moment de răscruce pentru finanțele UE: de-a lungul următorilor șapte ani, UE va putea cheltui 1,8 mii de miliarde de euro, din care 750 de miliarde de euro vor fi cheltuiți pentru a răspunde în mod direct la criza provocată de pandemia de COVID-19. Noi responsabilități majore ne sunt încredințate”, a declarat domnul Klaus-Heiner Lehne, președintele Curții de Conturi Europene. „Vă asigurăm că vom face tot posibilul pentru a ne îndeplini în continuare rolul de auditor extern independent al UE, cu scopul de a proteja interesele contribuabililor europeni.”