No

Eredetileg a tagjelölt országok hoztak létre egy munkacsoportot abból a célból, hogy előmozdítsák és megkönnyítsék a kisebb léptékű, gyakorlati együttműködést a tagjelölt országok és az Európai Unió tagállamainak legfőbb ellenőrző intézményei között. Az (átnevezett) közös munkacsoportot – új nevén: az ellenőrzési tevékenységekkel foglalkozó közös munkacsoport (angol rövidítéssel: JWGAA) – 2002-ben hozták létre.

2004-ben a Kapcsolattartó Bizottság megerősítette, hogy a JWGAA a 2004. májusi uniós bővítést követően kulcsfontosságú szerepet tölt be, feladata, hogy segítsen fenntartani a Kapcsolattartó Bizottság legfőbb ellenőrző intézményei és az elnökök hálózata (tagjelölt és potenciális tagjelölt országok) közti munkakapcsolatot és együttműködést.

A JWGAA szakmai, szervezeti és technikai tanácsadással, illetve segítségnyújtással támogatja az elnökök hálózatának tevékenységeit. Emellett valamennyi kisebb léptékű ellenőrzési tevékenység szintjéről és jellegéről éves jelentést készít a Kapcsolattartó Bizottság számára.

További információk:

Dragos Budulac, Román Számvevőszék,

(dragos.budulac@rcc.ro)

Isabelle Berglund, Svéd SzámvevőszékCseh Számvevőszék

(isabelle.berglund@riksrevisionen.se)

Kapcsolódó jelentesék:​​