-->

Transport și turism

 

Transporturile și mobilitatea se află în centrul proiectului european. Proiectele europene de transport selectate în mod direct și cofinanțate de Comisia Europeană sunt finanțate în cadrul subrubricii „Competitivitate pentru creștere și locuri de muncă” din bugetul UE. Cea mai mare parte a finanțării UE pentru proiectele din domeniul transporturilor provine însă tot din bugetul de coeziune.

În calitate de auditor al UE, Curtea privește totodată spre viitor, pentru a contribui la abordarea principalelor provocări cu care se va confrunta UE în anii următori. În anii următori, revoluția digitală va avea un impact major asupra fluxului de trafic, prin impactul său asupra lanțurilor logistice și prin schimbări în comportamentul consumatorilor. Infrastructura de transport din Europa trebuie construită, adaptată și întreținută pentru a face față fluxului de trafic preconizat. Acest lucru va necesita investiții publice substanțiale în anii următori, precum și noi abordări pentru finanțarea acestor investiții. În același timp, soluțiile ecologice, cum ar fi vehiculele electrice și tehnologiile utilizate pentru covoiajare, vor deveni mai importante, iar autoritățile publice vor trebui să adapteze infrastructura și sistemele de transport.

Curtea ține seama de toți acești factori atunci când își alege activitățile de audit și formulează recomandări pentru viitor.